top of page

Blog #14 - TPV it is... (TPV 1 van 6)

Mijn laatste blog die is schreef stond alweer het jaartal 2021 boven. Inmiddels zijn we 2 jaar verder en is er een hoop gebeurt. Ik kan er bijna een nieuw boek over schrijven. Maar wees gerust (of teleurgesteld?), dit was ik niet van plan. Schrijven over je zieke periodes is niet altijd even leuk. Het roept herinneringen op die je liever met een grote schep wilt begraven. Wel ben ik van plan om bepaalde situaties die ik meegemaakt heb of nog mee moet maken op te schrijven in een blog. Zo ook een nieuw hoofdstuk wat nu van start gaat. Het beginnen van TPV voeding.


Ik wil het nu nog niet al te veel gaan hebben over wat is nou TPV voeding, maar meer over wat doet het met mij persoonlijk. Je mag gerust weten. Ik kijk er best een beetje tegenop. Het is echt wel een bewuste keuze geweest die ik samen met mijn arts gemaakt hebt, maar toch… Naar mate het moment dichterbij komt begin ik steeds meer zenuwen te krijgen.

Er zit straks een infuuslijntje voor een paar maanden in mijn arm tot aan mijn hart. Wat als er iets gebeurt met deze verbinding? Straks springt mijn kind mij net iets te enthousiast in mijn armen en de infuuslijn schiet eruit? Of verder erin? Geen idee of dat kan natuurlijk, maar het zijn wel vragen die in mij opkomen. Dan heb ik het nog niet eens gehad over het eten.


Wat gaan we de komende tijd eens eten? Ik ben zelf een echte liefhebber van eten. Niet perse veel eten, maar gewoon lekker eten. Ik geniet er echt van. Daarom wordt de volgende stap voor mij echt een lastige. Namelijk… 2 maanden NIET eten!

Je hoort het goed. Naast de voeding die ik krijg via mijn infuuslijn mag ik niks meer eten. Het doel van deze behandeling is mijn darmen tot rust brengen. Alle benodigde voedingsstoffen krijg ik via het infuus en ik zou dan ook geen hongergevoel moeten krijgen. Doordat er niks door mijn darmen gaat krijgen ze volledige rust met de hoop dat de ontsteking minder gaat worden. Op dit moment zit er nog steeds 130 cm actieve Crohn ontsteking in mijn darm. Aangezien ik alle medicatie opties voor Crohn al heb gehad lijkt dit voor nu de enige optie te zijn. Ik ga er ook met alle vertrouwen in.

Maar toch.. 2 maanden niet eten.. Een Bourgondiër die 2 maanden niet eet. Zie je het voor je?


Ik wacht nu netjes op het bericht vanuit het ziekenhuis wanneer ik opgenomen ga worden. De bedoeling is om een paar dagen te blijven zodat ik getraind kan worden op het zelf toedienen van de TPV voeding. Ik heb nog totaal geen idee van hoe dit werkt, maar we gaan het zien.Comments


20210904 Coloplast - Day _ the Beach-6751_edited.jpg

Het gezicht achter Crohnie Blog

Mijn naam is Ricardo (1991). Getrouwd met een prachtige vrouw en vader van 2 lieve jongens. Sinds 2003 is bij mij de ziekte van Crohn ontdekt. Ik was toen nog maar een brugpieper. Ik weet eigenlijk niet beter dan dat ik chronisch ziek ben. In 2019 is mijn gehele dikke darm verwijderd en ga ik door het leven met een (ileo)stoma. Iets wat mijn leven op zijn kop zette, maar ook positief veranderd heeft. Ik vertel hier meer over in mijn blogs en vlogs.

bottom of page