top of page

Het gezicht achter Crohnie Blog

Mijn naam is Ricardo (1991). Getrouwd met een prachtige vrouw en vader van 2 lieve jongens. Sinds 2003 is bij mij de ziekte van Crohn ontdekt. Ik was toen nog maar een brugpieper. Ik weet eigenlijk niet beter dan dat ik chronisch ziek ben. In 2019 is mijn gehele dikke darm verwijderd en ga ik door het leven met een (ileo)stoma. Iets wat mijn leven op zijn kop zette, maar ook positief veranderd heeft. Ik vertel hier meer over in mijn blogs en vlogs.

Ricardo de Koning | Coloplast Day At the Beach

Waar het begon

Sinds 2016 ben ik actief als content creator en vertel ik in blogs, vlogs en social media posts over het leven met Crohn en een stoma. Al gauw merkte ik dat mensen mijn verhaal interessant vonden en kreeg ik vaak te horen dat verhalen over de ziekte vaak herkenbaar waren voor vele. Het gevoel hebben van 'ik sta er niet alleen voor' kan heel waardevol zijn. In mijn chronisch zieke leven probeer ik altijd positief te blijven. Accepteren wil ik het niet graag noemen, maar ermee leren omgaan heb ik zeker! Genieten van het leven krijgt ineens een hele andere wending als je chronisch ziek bent. Waarom niet al genieten als de zon schijnt en niet meteen gaan miepen als het regent? Het leven heeft zoveel mooie dingen om even bij stil te staan. Misschien is dat wel de grootste les die ik geleerd heb tijdens mijn leven met ziekte van Crohn.

Content Creator

Mijn blogs zijn te lezen op deze site. Daarbij maak ik ook vlogs en ben ik actief op social media onder de naam 'Crohnie Blog'. Ik post voornamelijk mijn eigen ervaring over de ziekte en het omgaan met een stoma. Daarnaast ben ik nog actief geweest als presentator van de serie 'Mijn eerste keer met stoma' wat mogelijk gemaakt wordt door Coloplast Nederland. In deze video serie volgen wij verschillende stomadragers die hun eigen inspirerende verhaal vertellen over een eerste keer met stoma. Er bestaan nauwelijks beperkingen die wij graag willen laten zien.

Volg Crohnie Blog

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page